ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Nahla se nalazi u ulici Džemala Bijedića 122, u blizini otvorene pijace Kvadrant. Ukoliko dolazite tramvajem ili autobusom br. 31 (Vijećnica Dobrinja), izlazite na stanici Otoka, idete pješice u pravcu Buća Potoka do prvog kružnog toka (oko 200m), a onda skrenete u prvu ulicu lijevo i nakon još 100 m stigli ste do Nahline zgrade. Ukoliko dolazite privatnim automobilom, parking prostor možete pronaći u neposrednoj blizini, u krugu tržnih centara Konzum i Bingo. Za one koji odaberu doći biciklom osigurali smo parking mjesta za bicikle.

Trenutno aktivno djeluju tri Nahlina edukacijska centra, u Sarajevu, Bihaću i Tuzli.

Možete se učlaniti svakim danom u radnom vremenu od 12 do 20 h na našem info desku. Procedura je jednostavna, popunite kratki formular s osnovnim podacima i uplatite godišnju članarinu (puna cijena članarine je 40 KM, za studentice 20 KM, za penzionerke 28 KM). Članarina je aktivna godinu dana od datuma učlanjenja.

Članicom Nahle može postati svaka žena starija od 15 godina. Ponosni smo na bogatstvo dobnih, rodnih, jezičkih, vjerskih, svjetonazorskih, socijalnih i nacionalnih raznolikosti koje čine jedinstveni spektar Nahlinih članica.

 

Da, ali ne sve aktivnosti. Značajan broj Nahlinih aktivnosti usmjeren je primarno na osnaživanje žena, uzimajući u obzir njihove specifične potrebe i zahtjeve. Za oba spola otvorene su edukacije koje ne zahtijevaju specifičan pristup, kao što su poslovni seminari, konferencije, okrugli stolovi, tribine. Također, za sve korisnike/ce otvoreno je i dostupno Nahlino psihološko savjetovalište.